Currently we're investigating a bug where the answers are not recorded properly. If you encounter this bug, please email us at rfqjobs@gmail.com.
Junior Quantitative Risk Analyst

Aegon is a Dutch multinational life insurance, pensions and asset management company.

(more about Aegon)
This job posting has been archived.
Unfortunately Aegon has archived this job posting, they are no longer accepting applications.

Junior Quantitative Risk Analyst

Dit doe je als Junior Quantitative Risk Analyst
Als onze toekomstige Quantitative Risk Analyst maak je deel uit van de afdeling Methodologie (ca. 22 collega's) binnen het Financial Risk Management (FRM) team van Aegon Group Risk. De afdeling Methodologie is verantwoordelijk voor het ontwikkelen van risicokwantificeringsmethodologieën voor alle beleggings- en verzekeringstechnische risico’s op Aegon's balans. We zijn op zoek naar een junior kwantitatieve risicoanalist om ons Financial Markets team binnen de afdeling Methodologie te versterken.

Het team bezit en ontwikkelt verschillende kwantitatieve modellen die financiële risico's beoordelen. Daarnaast is het team ook verantwoordelijk voor de ontwikkeling en het onderhoud van een aantal van Aegon's interne modellen voor Solvency II. In deze hoedanigheid werkt het team nauw samen met de verschillende Business Units binnen Aegon groep.

Je assisteert bij het ondersteunen van de eisen van diverse externe en interne stakeholders, waaronder toezichthouders, auditors en relevante functies in alle Aegon Business Units.
Je gaat deel uitmaken van een team dat een centrale rol speelt in het beheersen van de financiële risico's van Aegon. Het team bestaat uit een combinatie van zeer gemotiveerde specialisten op het gebied van kwantitatieve waardering en risicomodellering. Afhankelijk van je ervaring en ambitie zijn er mogelijkheden om je leiderschapsvaardigheden te ontwikkelen door middel van het nemen van verantwoordelijkheid voor bepaalde methodiekgebieden.

Ontwikkeling van financiële, markt- en actuariële risicomodellen

-    Assisteren bij de ontwikkeling van financiële / markt / actuariële risicomodellen in vele rapportagekaders (bijv. Solvency II, Economic Framework, IFRS)
-    Ontwikkel modellen binnen de grenzen van een model change management cultuur

Bestaande financiële / markt - / actuariële risicomodellen onderhouden

-    Ervoor zorgen dat bestaande financiële / marktrisicomodellen geschikt blijven voor het doel in een steeds veranderende omgeving.
-    Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in de sector

Lever belangrijke rapportageprocessen aan rapportagefuncties

-    Ervoor zorgen dat de levering van gegevens en informatie wordt uitgevoerd in een gecontroleerde omgeving en wordt toegepast volgens de vereiste standaard, bijvoorbeeld SOx-normen zijn van toepassing op Solvency II-levering
-    Ervoor zorgen dat de gegevens en informatie die nodig zijn voor financiële rapportagefuncties in Aegon worden geleverd zoals overeengekomen
-    Leiden en beheren van processen naar strikte tijdlijnen, zowel intern als extern

Stakeholdermanagement

-    De vereisten van externe belanghebbenden, zoals regelgevers en accountants moeten worden beheerd
-    De vereisten van verschillende functies binnen Aegon moeten worden beheerd, met name rapportage-, methodologie- en risicobeheerteams.

Wie worden je nieuwe collega's?

Je team bestaat uit een combinatie van 11 zeer gemotiveerde junioren en ervaren specialisten op het gebied van kwantitatieve waardering en risicomodellering. Naast het inhoudelijk leren van deze collega's zijn er ook het hele jaar door sociale evenementen, zoals borrels of teamuitjes. Daarnaast kun je lid worden van Young Aegon voor meer sociale evenementen en om nog meer collega's te leren kennen!

Dit is je toekomstige positie omdat je:

Als Junior Quantitative Risk analist heb je een passie voor het analyseren van modellen en processen, het duidelijk communiceren en continu verbeteren ervan en het voldoen aan de volgende kwalificaties:
-    Een masterdiploma in econometrie, wiskunde, natuurkunde of een ander kwantitatief veld.
-    In het bezit van 0-4 jaar relevante werkervaring.
-    Kennis hebben opgedaan met programmeren (bij voorkeur in R of python).
-    Uitstekende communicatieve vaardigheden, sociaal en een focus op teamwork.
-    Beschikken over gestructureerde en analytische vaardigheden om complexe datamodellen te verzamelen, onderzoeken, vergelijken en analyseren.

Wat krijg je?

-    Je verdient tussen de € 3.250 en € 5.000 op basis van 40 uur en je ervaring;
-    Ook ontvang je een dertiende maand en vakantietoeslag in de vorm van een maandelijks flexbudget, ten bedrage van 16,7% van je maandsalaris;
-    Veel ruimte en budget voor je persoonlijke ontwikkeling;
-    Minimaal 28 vakantiedagen;
-    Vergoeding van uw reiskosten;
-    Korting op Aegon producten;
-    Een goede pensioenregeling.

Over Aegon
Mensen leven steeds langer. Bij Aegon zijn we enthousiast over de kansen die dit biedt. Het is daarom onze missie om mensen te helpen het beste uit hun leven te halen voor een lang en gelukkig leven. Hoe we dat doen? Door voor elke droom of ambitie het juiste financiële product te bieden. Of dat nu een hypotheek voor een droomhuis, een verzekering voor een auto of een spaarpot voor een mooi pensioen is.

Om onze missie te laten slagen, zijn we op zoek naar nieuwsgierige, ambitieuze en empathische medewerkers die zich uit durven spreken en afmaken waar ze aan beginnen. We willen een zo divers mogelijk team met verschillende culturen, achtergronden, geloofsovertuigingen en geaardheden. Hoe diverser onze medewerkers zijn, hoe meer we lijken op onze klanten en dat zorgt ervoor dat we een nog beter klantbedrijf worden.

Enthousiast? Reageer!
Ben jij enthousiast over deze vacature en denk je dat Aegon bij je past? Dan nodigen wij je uit om te solliciteren. Heb je eerst nog vragen? Bel Simone Speelman, +31(0)6 1433 0287 of mail naar simone.speelman@aegon.nl. Op onze website vind je meer informatie over ons sollicitatieproces. LI-SS1